Ekologisempi taloyhtiö biokaasulla

Taloyhtiössä käytössä olevan maakaasun voi vaihtaa helposti 100 % uusiutuvaan biokaasuun. Biokaasu ei eroa käyttöominaisuuksiltaan maakaasusta, joten se voidaan ottaa käyttöön kaikkialla, missä maakaasukin. Biokaasua tuotetaan Suomessa biokaasulaitoksissa hyödyntäen muun muassa kotien ja teollisuuden biohajoavia jätteitä – biokaasuun siirtyminen on siis ekologisen taloyhtiön valinta!

Siirtyminen biokaasuun käy helposti

  1. Päätös biokaasuun siirtymisestä. Kaikki kaasunjakeluverkon alueella sijaitsevat taloyhtiöt voivat siirtyä käyttämään biokaasua. Siirtymällä 100 % uusiutuvaan ja suomalaiseen biokaasuun nollaat taloyhtiösi hiilidioksidipäästöt!
  2. Ilmoita siirtymisestä asiakaspalveluumme. Taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä voi tehdä ilmoituksen biokaasuun siirtymisestä helposti Suomen Kaasuenergialle joko puhelimitse puh. 020 690 027, sähköpostitse asiakaspalvelu@suomenkaasuenergia.fi tai sähköisellä yhteydenottolomakkeella.
  3. Kaasun kulutuksen mittaaminen. Biokaasuun siirryttäessä tulee taloyhtiöön asentaa etäluettava mittari, jolla biokaasun kulutusta seurataan. Mittari asennetaan veloituksetta, mikäli vähintään 7 huoneistoa käyttää kaasua.
  4. Asuntokohtaisten sopimusten päättäminen. Suomen Kaasuenergia päättää mahdolliset asuntokohtaiset kaasusopimukset keskitetysti ja kaasusopimus siirtyy taloyhtiön nimiin.
  5. Kaasun kulutus laskutetaan taloyhtiöltä. Asuntokohtaisten sopimusten irtisanomisen jälkeen kaasun kulutus laskutetaan todellisen kulutuksen mukaan koko taloyhtiöltä. Laskun summa jaetaan isännöitsijän toimesta kaasua käyttävien kotitalouksien kesken.
  6. Kas näin! Biokaasu on käytössäsi. Voit käyttää kaasua taloyhtiössäsi aivan kuten ennenkin, sillä biokaasu vastaa ominaisuuksiltaan maakaasua. Ainoa ero on se, että biokaasu on täysin uusiutuvaa energiaa ja hiilidioksidipäästösi tästedes pyöreät nolla!