Käytä kaasua ympäristöystävällisemmin

Puhtaan maakaasun voit vaihtaa helposti ympäristöystävälliseen ja 100 % uusiutuvaan biokaasuun. Biokaasu ei eroa maakaasusta käyttöominaisuuksiltaan, joten se voidaan ottaa käyttöön kaikkialla, missä maakaasukin. Biokaasua tuotetaan Suomessa biokaasulaitoksissa hyödyntäen muun muassa kotien ja teollisuuden biohajoavia jätteitä – biokaasuun siirtyminen on siis todellisen ympäristön ystävän valinta!

Siirtyminen biokaasuun käy helposti

  1. Päätös biokaasuun siirtymisestä.Jos asut  kaasunjakeluverkon alueella ja olet kiinnostunut biokaasusta, ota yhteys asiakaspalveluumme. Useimpien kaasunjakeluverkon alueella sijaitsevien kotitalouksen on mahdollista siirtyä käyttämään biokaasua.
  2. Ilmoita siirtymisestä asiakaspalveluumme. Ilmoituksen biokaasuun siirtymisestä voit tehdä helposti Suomen Kaasuenergialle joko puhelimitse puh. 020 690 027 (ark. 8–20, la 10-16), sähköpostitse asiakaspalvelu@suomenkaasuenergia.fi tai sähköisellä yhteydenottolomakkeella.
  3. Kaasun kulutuksen mittaaminen. Biokaasun kulutusta mitataan etäluettavalla mittarilla, joka tulee asentaa käyttökohteeseen biokaasuun siirryttäessä, mikäli sellaista ei vielä kiinteistössä ole.
  4. Kas näin! Biokaasu on käytössäsi. Voit käyttää kaasua kokkaamisessa ja kotisi lämmittämisessä aivan kuten ennenkin, sillä biokaasu vastaa ominaisuuksiltaan maakaasua. Ainoa ero on se, että biokaasu on täysin uusiutuvaa energiaa ja hiilidioksidipäästösi tästedes pyöreät nolla!