Hinnasto taloyhtiöille 2021

Täältä löydät Suomen Kaasuenergian hinnastot kaasun lämmitys- ja liesikäyttöön taloyhtiöissä. Suomen Kaasuenergia Oy vastaa kaasun myynnistä ja Auris Kaasunjakelu Oy kaasun siirrosta asiakkaalle. Asiakas saa Auris Kaasunjakelu Oy:ltä vain yhden laskun, joka sisältää kaasun siirron ja myynnin veloitukset.

 

Kotikokki 2-hinnasto 2021

Tempo-hinnasto 2021

Yleiset kaasun myyntiehdot 1.1.2020

 

Liesikäyttö

  • Kotikokki 2 perustuu kaasun kulutuksen yhteismittaukseen taloyhtiöissä. Jokaisesta yhteismittaukseen kuuluvasta huoneistosta veloitetaan kiinteä hinta, minkä lisäksi kaasun käyttö laskutetaan taloyhtiöltä etäluettavan mittarin lukemaan perustuen.

 

Kotikokki 2 (Biokaasu)

Taloyhtiön laskutus on kiinteistökohtainen ja perustuu kaasun kulutuksen yhteismittaukseen. Kaasulaskussa on eriteltynä kaasun siirron ja kaasun myynnin hinta. Voimassa 1.1.2021 lähtien toistaiseksi

Kulutusmaksut yhteensä 21,81 snt/kWh
Kiinteät maksut yhteensä 121,04 €/huoneisto/vuosi
Hinta sisältää arvonlisäveron 24 %.

ERITTELY

Biokaasun myyntihinnat (Suomen Kaasuenergia Oy)
Kulutusmaksu 6,56 snt/kWh

Biokaasun siirtohinnat (Auris Kaasunjakelu Oy)
Kulutusmaksu 15,25 snt/kWh
Kiinteät maksut 121,04 €/huoneisto/vuosi

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Biokaasun hinnasta ei makseta muita veroja, veroluonteisia maksuja eikä velvoitevarastointimaksua.

Suomen Kaasuenergia Oy vastaa kaasun myynnistä ja Auris Kaasunjakelu Oy kaasun siirrosta asiakkaalle. Asiakas saa Auris Kaasunjakelu Oy:ltä vain yhden laskun, joka sisältää kaasun siirron ja myynnin veloitukset.

 

Kotikokki 2 (Maakaasu)

Taloyhtiön laskutus on kiinteistökohtainen ja perustuu kaasun kulutuksen yhteismittaukseen. Kaasulaskussa on eriteltynä kaasun siirron ja kaasun myynnin hinta. Voimassa 1.1.2021 lähtien toistaiseksi.

Kulutusmaksut yhteensä 22,96 snt/kWh
Kiinteät maksut yhteensä 121,04 €/huoneisto/vuosi
Hinta sisältää arvonlisäveron 24 %.

ERITTELY

Maakaasun myyntihinnat (Suomen Kaasuenergia Oy)
Kulutusmaksu 5,09 snt/kWh

Maakaasun siirtohinnat (Auris Kaasunjakelu Oy)
Kulutusmaksu 17,87 snt/kWh
Kiinteät maksut 121,04 €/huoneisto/vuosi

Siirron kulutusmaksu sisältää arvonlisäverollisen energiaveron ja huoltovarmuusmaksun 2,613 snt/kWh (hallituksen esitys eduskunnalle). Lisäksi maakaasun kulutusmaksu sisältää arvonlisäverollisen velvoitevarastointimaksun 0,144 snt/kWh. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Suomen Kaasuenergia Oy vastaa kaasun myynnistä ja Auris Kaasunjakelu Oy kaasun siirrosta asiakkaalle. Asiakas saa vain yhden laskun Auris Kaasunjakelu Oy:ltä, joka sisältää kaasun siirron ja myynnin veloitukset. Mikäli Gasgrid Finland muuttaa omaa hinnoitteluaan kapasiteettimaksujen suhteen, on toimittajalla oikeus muuttaa hinnoitteluaan vastaavasti.

 

Lämmityskäyttö

  • Tempo on tarkoitettu pienteollisuuden ja kiinteistöjen lämmitykseen.

Taloyhtiön laskutus kiinteistökohtainen: kaasun kulutus mitataan yhteismittauksen perusteella ja taloyhtiö saa yhden kaasulaskun, joka sisältää kaasun siirron (Auris Kaasunjakelu Oy) ja kaasun myynnin (Suomen Kaasuenergia Oy).

Lue lisää Tempo-hinnastoista.