Lapland Hotels Bulevardi kaasu keittiökäytössä

Helsingin Bulevardilta pääsee oikotietä Lapin tunnelmaan

19.3.2019

Lapland Hotelsin uusimmassa kaupunkihotellissa Helsingissä voi aistia pohjoisen tunnelman – ilman rihkamaa. Lapland Hotels Bulevardin tarinan yksi kulmakivi onkin jalometalli, pohjoisen kulta. Tämä näkyy niin Anu Pentikin suunnittelemissa ja toteuttamissa keraamisissa vaskooleissa kuin hotellin ravintolan Kultá-nimessä. Ravintolassa on käytössä kotimainen biokaasu, joka oli ympäristöasioista tarkalle ketjulle helppo valinta.

Lapin aitoja, puhtaita makuja

Lapland Hotels Bulevardin keittiöpäällikkö Mika Heiskasen mukaan ruoka näyttelee hotellin toiminnassa isoa roolia. ”Yksinkertaistettuna, tämä on huippuhotelli, jossa on huippuravintola. Ravintolalla oma identiteetti ja ammattitaitoinen keittiö. Kaikki mikä liittyy ruokaan tai palveluun, on meillä hiottu pitkälle ja tehdään pieteetillä.”

Lapland Hotelsin juuret ovat nimensä mukaisesti Lapissa, siksi yrityksessä esimerkiksi pidetään huolta Lapin alkutuottajista, kertoo Heiskanen. Toiminnan punainen lanka säilyy niin Lapin lomakohteissa yhdeksällä paikkakunnalla kuin kaupunkihotelleissa Tampereella, Oulussa ja Helsingissä sekä myös kevään aikana Kuopiossa avattavassa hotellissa.

”Olemme olleet auki kaksi kuukautta ja saaneet sekä miljööstä että ruoasta todella positiivista palautetta”, Heiskanen kertoo. Ravintolassa kunnioitetaan Lapin aitoja puhtaita makuja ja Heiskanen puhuu raaka-aineista niiden oikeilla nimillään. ”Meillä hilla on hilla”, Heiskanen linjaa.

Mika Heiskanen Lapland Hotels Bulevardi
”Olemme olleet auki kaksi kuukautta ja saaneet sekä miljööstä että ruoasta todella positiivista palautetta”, Lapland Hotels Bulevardin keittiöpäällikkö Mika Heiskanen kertoo.

Hotelliaamiainen suunnitellaan gramman tarkkuudella

Hotellin ravintolan eniten myyty tuote on luonnollisesti hotelliaamiainen. Lapland Hotels Bulevardilla se on laaja ja viimeisen päälle hiottu. Heiskanen kehuu tarjolla olevan esimerkiksi maailman parasta puuroa. ”Se on kotimainen, gluteeniton ja resepti on hinkattu viimeisen päälle.”

Aamupalahävikki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä ja sitä varten on rakennettu mittarit, joilla menekkiä tarkastellaan huolellisesti. ”Tässä täytyy todella tuntea asiakkaat. Vaihtelee todella paljon, montako grammaa per asiakas tuotetta menee. Viikonloppuna menekki voi olla arkeen verrattuna kolmin- tai nelinkertainen, kun asiakkaat tulevat nauttimaan aamupalastamme brunssityylisesti.”

Hyvä asiakaspalaute kuitenkin kertoo oikeista valinnoista. Eräskin asiakas oli Heiskaselle tuskaillut aamupalan nautittuaan, että oli vaikeaa lähteä töiden pariin niin hyvän aterian jälkeen.

Vihreitä ratkaisuja ja viitseliäisyyttä

Lapland Hotels Bulevardin keittiössä on käytössä biokaasu lämpimän keittiön laitteissa. ”Kaasu on varmatoimista ja järkevä ratkaisu”, Heiskanen toteaa. Kaksi kaasuliettä ovatkin kovalla käytöllä päivittäin.

”Kaasun käyttöä pitäisi ehdottomasti lisätä, varsinkin pääkaupunkiseudun runkokaasun varrella”, Heiskanen linjaa ja jatkaa putken kautta tulevan kaasun olevan ravintolalle niin turvallisuuskysymys kuin arkea helpottava tekijä.

Ravintolan käyttöön valikoitu biokaasu, koska Heiskasen mukaan Lapland Hotels haluaa olla edesauttamassa vihreätä ajattelua. ”Biokaasu on hiilijalanjäljetön, lähes päästötön vaihtoehto”, Heiskanen toteaa.

Lapland Hotels Bulevardissa tehdään valintoja kestävämmän tulevaisuuden eteen myös muilla tavoin. ”Lajittelun eteen tehdään paljon töitä”, Heiskanen kertoo. ”Esimerkiksi kahvinporot ovat noin 20 prosenttia hotellin biojätteestä. Meillä kerätään kaikki talteen ja helsinkiläinen Helsieni hakee ne. Kahvinporot sekoitetaan kaura-akanoihin ja niissä kasvatetaan osterivinokkaita. Aina kun Helsieni hakee kahvinporot, he tuovat meille sieniä ja me saamme pudotettua biojätteen määrää”, Heiskanen kuvailee käytännöllistä yhteistyötä.

Kultà-ravintolassa on käytössä myös hiiligrilli, jonka tuhka kerätään talteen terästynnyreihin ja toimitetaan espoolaisen metsästysseuran riistapellon lannoitteeksi.

Kuvat: Aino Pokela