Rakkaus, kärlek, love

Hei! Tosi kiva, kun tulit tänne! Seurasitko muuten postikortissa ollutta nettiosoitetta vai pyörittelitkö kenties värikästä lasinalusta baaritiskillä? Saatoit ehkä löytää tänne myös somen kautta tai ihan Google-haulla. Yhtä kaikki, viestimme tuli perille ja olet täällä, se on iloinen asia!

Valikoimme tämän sivun viestiksi sanoman, joka on aina ajankohtainen. Sen on tarkoitus olla vastaveto vihalle, kulmien kurtistelulle ja ankeudelle. Sama ajatus sai meidät pukemaan myös paineenalennuskaappimme uusiin väreihin – tai väreihin ylipäätään. Se on pieniä tekoja, joita me jokainen voimme tehdä asuinympäristömme hyväksi.

Paineenalennuskaapin verran kauneutta

Sillä siinä missä ankean harmaan tai tuhritun paineenalennuskaapin ohitse voi kulkea sokkona arkipäivästä toiseen, voi kirkkaan iloinen kaappi tuoda hymyn huulille ja keventää kummasti askelta.

Love-tekstin sai Suomen Kaasuenergian väreissä syksyn 2018 aikana neljä kaappia: Meilahdessa, Kirkkokadulla, Kumpulassa ja Kulosaareessa. Seuraavat kaapit maalattiin keväällä ja syksyllä 2019, kun lumi alkoi sulaa ja maali taas kuivua. Silloin meillä oli vuorossa toisenlainen teema. Taiteilijana jatkoi kuitenkin edelleen Jouni ”Psyke” Väänänen, joka tämän sivun kuvissa maalaa Kumpulassa sijaitsevaa kaappiamme.

Seuraa ja anna palautetta

Projektin etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa mm. Suomen Kaasuenergian Facebook- ja Instagram-tileillä sekä Jouni Väänäsen taitelijatileillä Facebookissa ja Instagramissa.

***

Graffititaitelija Jouni ”Psyke” Väänänen (s. 1978) tekee yli 20 vuoden kokemuksella graffiteja, muita seinämaalauksia ja katutaidetta. Lisäksi hänellä on 15 vuoden kokemus mainos- ja uusmediamaailmasta sekä valokuvauksen parissa. Yrittäjänä Väänänen on toiminut viimeiset 10 vuotta ja lähes yhtä kauan hän on tehnyt myös erilaisia kuvitustöitä.

Kuvat ja video: Jukka Lariola
Graffiti: Jouni Väänänen